Wat zegt het type man waar je op valt?

geplaatst in: liefde | 0

wat zegt het type man waar je op valt | de Wereldmoeder

Misschien heb je al jaren dezelfde partner of wellicht ben je alleenstaande moeder en nog single. We hebben allemaal te maken met elkaars karakter en gedrag. Wat kunnen we daarvan leren? Irriteer jij je wel eens aan je partner of je vriendje? Wat kun je daar uit halen voor jezelf?

Alleenstaande moeder

Een klant van mij is alleenstaande moeder. Ze is sinds twee jaar uit het werkende leven. Ze heeft een aantal tegenslagen gehad in haar leven en loopt tegen het probleem aan dat ze soms niet weet wat ze met haar leven aan moet. Ze is fulltime moeder en ziet op tegen veel dingen in haar leven. Ze komt bij mij op gesprek vanwege haar vele relaties met mannen.

Steeds de verkeerde mannen

Ze geeft aan dat ze steeds de verkeerde mannen aantrekt en dat de relaties steeds mislukken. We gaan samen na op wat voor mannen ze dan valt. Ze geeft aan dat het types zijn die veel geld hebben, dure auto’s en kleding en status hebben. Het is het type waar ze op valt.

Ze was vroeger succesvol

Maar wat zegt dat eigenlijk over haar? Ze zit zelf niet lekker in haar vel en worstelt met haar moederschap. Ze was vroeger succesvol in haar werk en dat heeft ze door haar moederschap helemaal losgelaten. Ze heeft weinig geld en kan net rondkomen. Ze valt dus op mannen die iets hebben wat zij zelf niet heeft, namelijk geld en status.

Compenseren

Vaak werkt het zo. We missen iets in onszelf en dat zoeken we in een ander. Alsof we iets willen compenseren. Zo werd ik verliefd op een hele zakelijke man. Een goed en lieve man. Ik ben zelf niet zakelijk en zocht iets in hem wat ik zelf niet had. Zakelijkheid. Door hem ben ik anders naar dingen gaan kijken, zakelijker. Ik heb van hem geleerd.

Zijn die mannen verkeerd?

Bij mij heeft het direct effect gehad op iets wat ik in mezelf zocht, namelijk zakelijkheid. Het heeft me echt iets opgeleverd. Maar wat zou die klant het beste kunnen doen. Ze valt dus steeds op de verkeerden mannen zegt ze. Maar is dat wel zo? Zijn die mannen verkeerd of mag ze juist iets leren van die mannen.

Ze kan leren van haar relaties

Ik zie wel dat ze iets kan leren van deze relaties. Ze heeft een sterk verlangen naar geld en aanzien. Iets wat ze zelf niet heeft en graag wel zou willen hebben. Ze zoekt het bij een ander en komt steeds deze mannen tegen om er iets van te leren. Herken jij dat? Dat je steeds op dezelfde soort wellicht foute mannen valt? Leer jij daarvan? Hoe ga jij daarmee om?

Ze verzint excuses

De klant van mij is moeder en geeft zich helemaal over aan het moederschap. Ze wil eigenlijk wel weer aan het werk, maar verzint steeds excuses om het niet te doen vanwege de opvoeding van kind. Ze ziet alleen maar beperkingen en geen mogelijkheden. Ik leer haar om weer anders te kijken, namelijk in mogelijkheden.

Bewustwording

Inmiddels is ze op zoek naar een passende baan en ziet ze zelf ook dat het een stilzwijgend verlangen van haar was om zelf meer geld te hebben en dus weer te verdienen door te werken. Ze is zich bewust van haar eigen leerprocessen. Ze gaat ermee aan de slag.

Wat is minder leuk aan je partner?

Misschien heb je al jaren een partner? Waar raak je geïrriteerd door? Wat doet hij bijvoorbeeld wat je minder leuk vindt aan hem? Bekijk dat eens goed. Daar ligt namelijk vaak je uitdaging. Je kan er iets van leren.

Je stoort je aan hem

Stel je stoort je aan het feit dat je partner niet veel in het huishouden doet. Je kan je daaraan storen, maar je kan het ook zo zien dat je zelf ook eens wat minder aan het huishouden zou moeten doen. Regel het anders, neem een schoonmaakster in dienst of laat gewoon eens de boel de boel thuis. Het werkt vaak verlichtend.

Leren van elkaar

Zo geef je jezelf de kans om te leren van andermans tekortkomingen of juist een onderliggende jaloezie of bewondering. Leg de focus op jezelf. Waar kan jij nog aan werken als partner of alleenstaande moeder? Heel veel plezier en succes met alle uitdagingen!

Wil je met mij eens in gesprek hierover? Plan dan een gesprek met mij in op https://www.dewereldmoeder.nl

Geef een reactie